Aktiverer filtrering i nettverksutstyr

Det går enormt mye unødvendig datatrafikk på aksessleverandørenes nett rundt omkring. Dersom man kunne stoppet mye av dette på ruter-nivå hadde man spart sluttbrukerne for mye hodebry. Problemene med spam vokser stadig, men ormer og virus er nok allikevel de faktorene som gjør mest direkte skade.

Cisco jobber nå med å få i havn en avtale med Trend Micro, som er spesielt kjent for sine anti-virus løsninger. Målet er å ta nytte av Trend sin anti-virus teknologi og implementere denne direkte i rutere, switcher og annet nettverksutstyr.

I praksis betyr dette at man kan filtrere ormer, virus og "farlig" trafikk før den når frem til respektiv server. Dette fører igjen til at sluttbrukeren vil slippe en del av den problematikken forbundet med dagens virusangrep, slik som hundrevis av virusinfisert e-post over natten i innboksen.

Til å begynne med vil man fokusere på å stoppe ormer og virus. Senere vil Trend også prøve å integrere verktøy som kan oppdage andre sårbarheter og være behjelpelig med gjenopprettelse.

 

(Kilder: Cisco, Cnet, Trend)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen