DNB utsatt for massivt DDOS-angrep

Sperret både nettbank og nettsider for landets største bank.

Rett etter klokken 11 tirsdag ble DNB utsatt for et DDOS-angrep. Angrepet førte til at samtlige av tjenestene deres gikk ned for telling. 

I motsetning til et «hacker»-angrep er dette et resultat av at serverne deres blir utsatt for tusenvis av samtidlige henvendelser, som til slutt har fått serverne deres til å knekke sammen. 

Informasjonen blir bekreftet av komunikasjonsrådgiver i DNB Vidar Korsberg Dalsbø til Hardware.no:

– Dette er ikke et hackingangrep, og de kom seg ikke inn i systemet vårt. Angrepet kommer i form av veldig mange påloggingsforsøk, som overbelastet serverne våre, sier Dalsbø.

– Dette er snakk om et omfattende, organisert angrep. Vi ser svært alvorlig på dette, men har ikke fått noen indikasjon på, eller begrunnelse for, hvorfor noen har valgt ut oss som et mål, fortsetter Dalsbø, for han avslutter: 

– Det er ingen som tjener noe på dette. Dette er bare ren destruktiv sabotasje.

— Kom fra utenfor Norge

Selskapet som er ansvarlig for driften av flere av DNBs tjenester, forteller til Hardware.no at mye av DDOS-trafikken kom fra utlandet:

– Det er mye som tyder på at dette er et angrep som kommer fra utenfor Norge, men vi ønsker ikke være mer spesifikke før vi har gjort noen flere undersøkelser, forteller Geir Remman, informasjonsdirektøy i Evry.

Møtt av feilmelding

Brukere som prøvde å komme inn på DNB.no ble møtt av følgende feilmelding: 

«På grunn av en teknisk feil får du dessverre ikke brukt denne tjenesten akkurat nå. Vi beklager, og kan forsikre om at våre beste folk jobber for å løse situasjonen. Forsøk gjerne igjen senere.»

Hva er DDOS? 

Et DDoS-angrep forekommer når et datanettverk utsettes for et bombardement av kommunikasjonsforespørsler, gjerne fra mange datamaskiner eller botnett.

Dette ender ofte med at serverne ikke takler det massive presset, og dermed blir slått ut av spill. I praksis fortoner dette seg som siruptrege nettsider eller tjenester, eller at de ikke er tilgjengelige i det hele tatt.

Oppdatert 12:37: DNBs nettsider er nå oppe igjen, men det virker som det fortsatt er visse tregheter i systemet.

 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen