Konkurranse

Akams sommerkonkurranse

Som vi ikke klarte å holde tett om tidligere, har vi en månedslang fotokonkurranse på gang her på Akam, og nå kan vi endelig fortelle våre kjære brukere hva oppgaven går ut på.

Foto: Yousuf Karsh

Portrett
Det er vår og sommer og selv om mai i år ikke var direkte snøfri så stiger sevjen og pulsen øker når solen titter frem. Titte frem gjør også folk og med fotolys nesten døgnet rundt er sommeren tid for portrett! Hvordan du fotografisk definerer portrett er opp til deg selv - men husk at jo løsere man definerer et konsept jo bedre skal man kunne sitt fag for å få det til å virke. Portrett er et møte mellom mennesker, det være seg motiv, betrakter, fotograf eller andre, og mangler du modeller, så husk at selvportrett også har en lang tradisjon innen fotografiet. Uansett hvordan du løser oppgaven, så forsøk å stille spørsmål ved eller fortelle noe om motivets personlighet og historie.

Vurdering
Juryen vil bestå av Akams redaksjon, og vil vurdere ting som orginalitet, utførelse, komposisjon, teknisk kvalitet, lyssetting, stemning, og så videre, men husk at et bilde kan være meget godt uten å ha teknisk topp kvalitet, akkurat som et bilde kan være sylskarpt og perfekt eksponert uten å være et godt fotografi.

Deltagelse
Du deltar ved å sende opp til tre bilder til fotokonk_juni08@akam.no innen midnatt natt til 1 juli 2008. Innsendte bilder som ikke følger konkurransereglene nedenfor vil ikke bli tatt med i vurderingen.

Klarer du dette med kameraet ditt?
Klarer du dette med kameraet ditt?

Regler

  • Juryens avgjørelse er endelig.
  • Hver deltager kan delta med maks tre bilder. Dersom vi mottar flere enn tre bilder fra en deltager, vil de tre sist mottatte være gjeldende.
  • Ansatte i Edda Digital kan ikke delta.
  • Filnavn på bilder skal inkludere fotografens fulle navn. Mail med bilder for deltagelse skal inneholde fotografens fulle navn og postadresse.
  • Bilder kan være maksimalt 2400 x 2400 piksler store og må ha maks 8 bits per fargekanal. Aksepterte filformater er JPG, PNG og TIF. Maks størrelse er 2 MB per bilde. Bilder som er under 1024 piksler på sin lengste side vi ikke bli vurdert.
  • Bildene skal ikke ha signatur, ramme eller vannmerke.
  • Du kan om du ønsker det forklare kort hvordan du har tenkt og resonnert i forbindelse med bildet, men dette er ikke et krav. Det kan imidlertid være smart om du har tatt litt utradisjonelle portretter.
  • Bildene må være tatt i løpet av juni 2008.
  • Bilder som ikke er registrert mottatt innen midnatt natt til 1 juli 2008 vil ikke bli vurdert.
  • Akam.no (men ikke andre) gis bruksrett til alle innsendte bilder til egne publikasjoner, dog ikke uten byline. Fotografen beholder alle rettigheter til innsendte bilder.

Premier
Til fotokonkurransen har vi fått inn følgende premier:

Førstepremie: Sony A200 med 18-70mm kitobjektiv, gitt av Sony Norge. Verdi ca kr 4500,-
Andrepremie: Fujifilm S8000fd ultrazoomkamera, gitt av Fujifilm Norge. Verdi ca kr 2800,-
Tredjepremie: Lexmark X4875 multifunksjonsskriver, gitt av Lexmark Norge. Verdi ca kr 1300,-.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen