GUIDE: Akam tar seg vann over hodet
Guide
(Bilde: Are Thunes Samsonsen)

Akam tar seg vann over hodet

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Olympus Mju 1050 SW
Olympus Mju 1050 SW

I anledning at badesesongen atter nærmer seg, presenterer vi en Akam-klassiker til glede for nye og gamle lesere:

Som enkelte observante lesere har fått med seg sendte Akam for en tid tilbake en medarbeider i landflyktighet i en ukes tid. Turen gikk til Dahab, omtrent en times tid med taxi (i 130 km/t...) nord for Sharm El Sheikh, og vi hadde selvsagt godsnakket med Olympus på forhånd, og de utstyrte velvillig undertegnede med to stykk vanntette kompaktkameraer i turens anledning. Det ene var et demobrukt pre-produksjonseksemplar av Mju 1030 SW, som i utgangspunktet skulle være vanntett ned til 10 meters dyp. Dette kameraet hadde imidlertid vært utsatt for så mye juling i diverse demorunder for Olympus' kunder at det i aller høyeste grad var ustadig i humøret. Som oftest nektet det å la seg starte, og det var generelt lite samarbeidsvillig. Etter to dager tok det kvelden for godt, men det gjorde ingen verdens ting, for vi fikk også med oss et flunkende nytt eksemplar av Mju 1050 SW, og dette gjorde stort sett nytten.

Lighthouse Reef, Dahab. Foto: Google Maps
Lighthouse Reef, Dahab. Foto: Google Maps

Dette er som du sikkert har skjønt ingen test i tradisjonell Akam-forstand, men en slags kombinasjon av en "praktisk-bruk-test" og en serie med tips og erfaringer til hvordan få best mulige resultater med et kamera av denne typen når man fotograferer under vann.

The Blue Hole, nord for Dahab. Foto: Google Maps
The Blue Hole, nord for Dahab. Foto: Google Maps

At valget falt på Dahab var en tilfeldighet, rent bortsett fra at artikkelforfatteren skulle på ferie dit og at vi her på Akam egentlig alltid er på jobb, selv når vi ikke er det. Man kan imidlertid ikke dra til Dahab, som for øvrig betyr "gullsand", uten å nyte det yrende livet som er å finne under vann. Hele området er en eneste stor undervannsnasjonalpark, og selv om det tas noen millioner dykk i året i området er korallrevet og livet der forunderlig godt i hold. Det er heller ikke på langt nær like turistifisert som Sharm El Sheikh lenger sør, og man trenger absolutt ikke legge igjen hele familieformuen for å få seg en tur til Dahab.

Artikkelforfatteren på vei ned. Foto: Linn Therese Lie
Artikkelforfatteren på vei ned. Foto: Linn Therese Lie

Det ble ingen dykking på oss denne gangen, men det holder også lenge med snorkling for å få med seg mye av undervannslivet i området. Undertegnede synes sandstrender er noe av det kjedeligste på denne jord, så at man her har strand over vann og korallrev under vann, passer utmerket.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen