Akam har vært på Coolschool

Lærevillige deltakere

Nikon har nettopp gjennomført en rekke fotokurs i de største byene i Norge. Dette er et konsept som er hentet fra Nikon i Sverige og har vært en stor suksess. De tilbakemeldingene som Nikon har fått på sine arrangement hittil i Norge har vært svært gode. Nikon har til nå vært i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Neste på listen blir antakeligvis Kristiansand.

Disse kursene varer et par timer på kveldstid og er i første rekke beregnet for de som nettopp har kjøpt eller allerede har ett Nikon Coolpix kamera. Arrangementet er ikke i første rekke et kurs hvor fotografiske metoder står i sentrum, men heller en gjennomgang av de tekniske mulighetene i denne kameraserien. Det ble demonstrert blant annet, innstiling av oppløsning, komprimering, ISO, bildeskarphet, hvitbalanse, riktig bruk av blits og fokus.

Det var en aktiv gruppe som var møtt opp på Nikon Norge sitt hovedkvarter på Fornebu og spørsmål og hjelp til å finne frem i menyene ble gitt av foredragsholder og andre fra Nikon.

 

 

Siden Coolpix serien etter hvert inneholder en rekke typer kompaktkameraer opplevdes dette arrangementet ikke som noe produkt push, eller oppfordring til å kjøpe noe. Det var det ikke tid til.

Nikon har begrunnet dette tiltaket med å gjennomføre kurs at Nordmenn generelt vet lite om de muligheter som ligger i dagens digitale kameraer. De mener at potensialet som ligger selv i små digitalkameraer ikke blir godt nok utnyttet.

Siden det knapt nok ikke selges analoge kameraer lenger er overgangen stor for mange som har vært vant med en knapp å trykke på. I tillegg er vi i Norge blant de som ser minst i bruksanvisningen når vi skal sette oss inn i et nytt kamera.

Nikon vil derfor også gjennomføre tilsvarende arrangement for de som har kjøpt D50 og senere ett tilbud til de som har kjøpt andre kameraer i D serien. Disse kursene vil ha noe av den samme settingen, men siden dette er speilrefleks kameraer vil også fotografiske metoder være en del av opplæringen. Dette vil også ha en lenger varighet. Om dette vil være et gratis tilbud er ukjent.

Dette tiltaket er godt og behovet for denne type opplæring trengs med tanke på det store salget av digitale kameraer de siste årene. Dette bør også være en oppfordring til andre produsenter til å henge seg på for å sørge for bedre kunnskap om fotografering blant sine kunder. En ringerunde med tradisjonelle tilbydere av kveldskurs i Oslo viser at pågangen for denne type opplæring er økende, særlig etter at andelen salg av speilrefleks har økt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen