Akam-brukeres bilder misbrukt

Overraskelsen var stor da vår bruker IceFox i helgen var innom Lefdal på Ski Storsenter og fant et av sine egne bilder innrammet og hengt opp i kameraavdelingen der, sammen med bilder tilhørende to andre brukere, Maranello og tomsi42. Ingen av de tre fotografene har gitt Lefdal tillatelse til bruk av bildene, forteller de til Akam.

Foto: IceFox
Foto: IceFox

Bildene er alle bilder som har vært godt profilert i forskjellige forum-aktiviteter her på Akam, og det er dermed liten tvil om hvor de stammer fra. Hvorvidt det skal rettes noe krav overfor Lefdal for den urettmessige bruken er selvsagt opp til hver enkelt opphavsmann, men spørsmålet om hva man har krav på i slike tilfeller kan være noe usikkert. I følge frilanssatsene ligger standardtakst på et forsidebilde for tiden på kr 2545,-. Vanlig praksis i bransjen er å doble dette beløpet for bruk uten kreditering, og det samme for bruk uten bruksrett/tillatelse, noe som kan tyde på at denne tabben vil kunne komme til å koste Lefdal et femsifret beløp.

Administrerende Direktør i Lefdal Trond Samuelsen sier over telefon til Akam at han ikke kjenner til saken, men legger til at Lefdal vanligvis benytter egne bilder i butikkene. Dersom Lefdal urettmessig har benyttet noens bilder vil han selvsagt straks få dem fjernet fra den aktuelle butikken, sier han. Hvordan eventuelle krav fra fotografene vil håndteres fra Lefdals side vil han helst ikke uttale seg om før han har fått sett nærmere på saken. Han legger til at den urettmessige bildebruken nok skyldes en overivrig ansatt, og absolutt ikke er vanlig praksis fra Lefdals side.

De aktuelle bildene finner du nedenfor. Klikk hvert enkelt bilde for å se det i full størrelse:

Foto: IceFox
Foto: IceFox
Foto: tomsi42
Foto: tomsi42
Foto: Marnello
Foto: Marnello

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen