Aggressiv Xeon-server fra IBM

IBM annonserte faktisk sin xSeries 366-server allerede i februar og sa den gang at boksen ville være klar for levering i løpet av 90 dager. Vanligvis betyr dette at man kan regne med reell levering mot slutten av tremåneders-perioden.

Intel har denne uken offisielt lansert sin "Truland"-plattform. IBM har derfor benyttet sjansen til å være tidlig ute og sagt at systemet er klar for øyeblikkelig levering.

Et meget hett moment med xSeries 366 er det nye "Hurricane"-brikkesettet som støtter dobbelkjerner, 64-bit og er skalert for 64-veis systemer. Serveren leveres med 3U-kabinett, opptil fire prosessorer og støtter 440 GB Serial Attached Storage disker.

IBM har svidd av over 100 millioner amerikanske dollar på å utvikle X3-plattformen for "enterprise"-kunder der dobbelkjerneprosessorer og virtualisering blir en del av fremtiden.

Ifølge IBMs pressemelding i februar gir X3-arkitekturen best ytelse for fireveis systemer gjennom xSeries 366 og leverte 48/8 prosent høyere tpm-C benchmark enn tilsvarende HP-systemer.

(Kilder: IBM, The Register)

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen