Aggressiv stormaskinstrategi hos IBM

Alternativ tekst mangler

De siste årene har det stadig blitt diskutert hvorvidt stormaskin er attraktivt eller ikke. Noen foretrekker å dele systemet utover mange mindre bokser, mens andre altså investerer i en stormaskin der man eksempelvis også kan tilby såkalt "On Demand"-kapasitet. Med dette menes at man får tildelt en maskin med maksimalt antall prosessorer og man betaler for disse når de aktiveres.

IBM varsler nå økt fokus på stormaskinarkitektur - et segment som til nå har blitt regnet som usannsynlig dyrt for de fleste. Ifølge en talsmann for selskapet (Jim Stallings, leder av stormaskinavdelingen hos IBM) kommer IBM til å sette av interne midler for å hjelpe nye kunder å finansiere stormaskiner. I praksis betyr dette rabatterte priser og kanskje også pakker som gir høyere verdi for pengene.

Det primære målet for denne kampanjen er konkurrerende servere fra Hewlett Packard og Sun Microsystems.

System z9 Business Class, som er toppserien i serieproduksjon hos IBM, har nå en veiledende startpris på ca. 700 000 norske kroner. Dersom maskinen skal fylles opp en viss grad med komponenter og prosesseringskraft slik at den vil passe i reell produksjon, vil nok prisen raskt både dobles og tre-dobles.

For større bedrifter, offentlige institusjoner og utdanningsinstitusjoner på global basis, mener man nå at prisen bør være overkommelig.

Den praktiske forskjellen på stormaskin og vanlige "pizzabokser" (x86-servere i 1U-format) går stort sett på RAS-funksjonalitet (Reliability, Availability, Serviceability) og fleksibilitet i forhold til ressurshåndtering, virtualisering og sikkerhet. En stormaskin har ganske enkelt en drøss av innebygde finesser som den ekstremt motstandsdyktig mot nedetid. I tillegg kan maskinene deles inn i virtuelle systemer på en helt annen måte enn det man er vant med i x86-verdenen. 

Stormaskinen utnyttet på riktig måte skal dermed allikevel være en god investering for de rette kundegruppene - uansett om leverandøren er HP, IBM, Sun eller andre.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen