Aggressiv offensiv mot Sun

Det er ikke alt som går like bra hos Sun i disse dager, noe som gjenspeiles av aksjeverdien i selskapet. Sun har også blitt anbefalt av analyseeksperter å si opp 15 prosent av de ansatte for å overleve.

Tilbudet fra Hewlett-Packard kan ikke sies å være direkte unikt, ettersom man kanskje hadde klart å prute seg frem til samme rabatt uansett - dette ifølge Gord Haff i Illuminata. Tilbudet kan kanskje karakteriseres som et svar på tiltale etter at både IBM og Sun i lengre tid har prøvd å kapre kunder fra Alpha-plattformen til HP over til sine løsninger.

IBM, Sun og HP har i lengre tid vært i "tottene" på hverandre og kampanjene kjennetegnes gjerne av direkte sammenlikninger om hvorfor respektivt produkt er bedre enn konkurrentens. Oracle og IBM synes å ha samme forhold.

De $25 000 som Hewlett-Packard tilbyr Sun-kunder vil bli utbetalt i form av goder og tjenester og en HP ProLiant server som kjører Linux. Tilbudet inkluderer også HP StorageWorks for nettverkslagring.

Sun har denne uken gitt svar på kampanjen og kaller Hewlett-Packards strategi en PR-kampanje med liten konsistens, ingen reelle penger eller verdi. Talsmenn for selskapet påpekte også at Sun kunne levere samme Linux-løsninger som HP til lavere pris.

 

(Kilder: BSD Today, Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen