Aggressiv levering av "Grantsdale"

Ifølge Digitimes er Intel meget aggressiv på hovedkort-fronten for tiden. Selskapet prøver å kapre det europeiske markedet med "Grantsdale" og "Alderwood". Hovedkortene leveres ferdig integrert med CPU, noe som gjør jobben enda enklere for distributørene.

Det mest oppsiktsvekkende er kanskje at Intel leverer mange hovedkort på samme tidspunkt. To av disse er rettet mot krevende brukere og baseres på "Alderwood" brikkesettet (D925XCV og D925XBC). I tillegg leverer man en masse hovedkort basert på "Grantsdale", som rettes mot budsjettsegmenter. D915PBL, D915PCY, D915PCM, D915PGN og D915PSY krever ekstern grafikkort med PCI Express grensesnitt. I tillegg kjøres det ut fire hovedkort basert på "Grantsdale" med integrert grafikkbrikke.

Dette skaper utvilsomt stor konkurranse for andre produsenter som skal levere tilsvarende produkter. På den annen side er det nok positivt at Intel tar et såpass stort initiativ og "flommer" markedet med PCI Express produkter. Dette vil kanskje føre til at overgangen mellom AGP og PCI Express går raskere?

Den kjente hovedkortleverandøren Asustek er en av Intel sine mest fremtredende produksjonspartnere og forventes derfor å tjene på denne strategien.

 

(Kilder: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen