Aggressiv Itanium 2 strategi fra Intel

Itanium 2 synes å være mye mer moden for markedet i år enn tidligere, noe som bekreftes av gode salgstall hos Intel. Fokuset på 64-bits prosessering har definitivt økt og Intel må nok gi AMD noe av æren for dette med Opteron og Athlon 64. Itanium og AMD64 er imidlertid ikke kompatible med hverandre og representerer to vidt forskjellige arkitekturer.

Itanium-plattformen tilbys nå gratis til 500 storbedrifter over hele verden, som pr. dags dato kjører RISC-systemer. Gjennom Intels program, "Intel Itanium 2 Solution Challenge" vil man ha muligheten til å prøve et Itanium 2 system i opptil 90 dager før man må gi det fra seg. Håpet til Intel er selvsagt at man kaster ut RISC og beholder Itanium 2.

Intel har blant annet inngått samarbeid med HP, IBM, SGI, Samsung, Microsoft, Oracle, Unisys og SAP for å gjennomføre programmet.

Det ble lenge spekulert i hvorvidt Itanium 2 ville bli en flopp etter at McKinley ble karakterisert som en fiasko blant kritikerne. De siste tilskuddene av Madison har på den annen side tatt salget med seg oppover og nye prosessorer og serier forventes til neste år. Man har også klare mål om å lansere en Itanium 2 prosessor med 24 MB cache og flere kjerner i 2005.

 

(Kilder: Entnews, Intel)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen