Ageia PhysX er offisiell

Alternativ tekst mangler

På vårparten i fjor ble Ageias fysikkprosessor først annonsert. Senere har prosessoren blitt omtalt med jevne mellomrom. Nå er den offisielle lanseringen et faktum.

PhysX kommer på et eget PCI-tilleggskort og minner om et tradisjonelt skjermkort. Kortet avlaster systemets CPU og eksisterende grafikkprosessor, med det målet at man kan øke realismen i spill.

Eksempelvis skal PhysX muliggjøre realistisk gjengivelse av eksplosjoner, personer, røyk, flytende væske osv. Et 100-talls spilltitler med støtte for teknologien skal være under planlegging eller utvikling.


Alternativ tekst mangler

Kun Asus og BFG vil produsere PhysX-kort i første omgang. Kortene kommer med 128 eller 256 MB GDDR3-minne. Senere vil også PCIe-utgaver av kortene bli tilgjengelige.

Ageia håper deres teknologi vil bli like viktig som 3dfx' første 3D-grafikkort var for 10 år siden, men vil garantert møte konkurranse fra Nvidia og andre.

PhysX-kortene kommer i salg i løpet av mai måned. Kortene ventes å prises til et sted mellom 1500 og 2000 kroner, men dette er ikke endelig bekreftet.

For eksempler på spill med bruk av PhysX, se Ageias nettsider.

(Kilder: Ageia, DailyTech)

Kommentarer (157)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen