Afrikanere er de ivrigste på WAP

Alternativ tekst mangler

For de som ikke har tilgang til internasjonale aviser hver dag, kan mobiltelefonen være en praktisk løsning for å få med seg hva som skjer i verden.

Dette har afrikanerne nå oppdaget, og det i så stor grad at de sørger for majoriteten av trafikken på store internasjonale mobilportaler. På BBCs mobilportal står brukere fra afrikanske land for over 80 prosent av trafikken.

- WAP er en plattform der afrikanske land dominerer statistikken fullstendig. De fem øverste landene på den internasjonale statistikken er afrikanske, sier systemtekniker i BBC, Gareth Owen, til BBC News.

Mobiltelefonen har vist seg å strekke til på mange områder i den afrikanske hverdagen hvor andre teknologiske hjelpemidler kommer til kort.

For eksempel er fastlinjenettet svært dårlig mange steder, og mobiltelefon er den eneste løsningen hvis man vil komme i kontakt med andre som ikke oppholder seg i nærheten. I tillegg har høye priser på internettabonnement gjort sitt til at afrikanerne vegrer seg for å lese nyheter foran PC-en.

Så populært har mobiltelefoner blitt, at kontantkort har blitt en helt egen valuta. Du kan lese mer om afrikanernes forhold til mobilelefoner i saken "Mobilen forandrer Afrika".

(Kilder: Forbruker.no BBC News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen