Test

Aeon Flux - den animerte serien

Serien finner sted i fremtiden, hvor de to statene Monica og Bregna lever side om side i et meget anstrengt forhold. Vår heltinne, Aeon Flux, er en monicansk hemmelig agent, riktignok selvutnevnt. I en verden som virker tilsynelatende svart-hvit, er Aeon Flux er litt annerledes "grå mus" enn vi er vant til.

Ikledd en slags latex-habitt, med tynne tråder langt oppi ratata, og en livvidde som gjør Barbie misunnelig, er Aeons akrobatiske bevegelser litt av et syn. De to statene er atskilt med en mur, og et sikkerhetsopplegg som gjør skaperne av Berlinmuren til å virke puslete. For å komme igjennom har Aeon utviklet en ganske imponerende hopp- og krypeteknikk. Vel innenfor murene blir vi gang på gang vitne til Aeons syn på rettferdighet, en rettferdighet som kan virke noe umoralsk for den gjennomsnittelige publikummer.

Alternativ tekst mangler
Begrepet "girlpower" får nytt innhold med Aeon Flux.

Selvmotivert rettferdighet

Underveis i hennes jakt på "sin rettferdighet" faller hun for fristelsene hos det motsatte kjønn. En sexbombe av en tegnefilmfigur har nemlig også seksuelle lyster. Den selvutnevnte diktatoren i Bregna, Trevor Goodchild og Aeon Flux har et abstrakt seksuelt forhold. De kan skyte mot hverandre i et sekund, men ender som regel i hverandres armer, med lange tunger slikkende i ører og diverse.

Serien "Aeon Flux" er en animert kunstskatt. Japansk manga møter Cartoon Network i en herlig symbiose, og med et budskap som er alt annet enn politisk korrekt. Det er klart at mange sci-fi serier og -filmer henter mange ideer og impulser fra hverandre, noe som også er tilfellet med Aeon Flux. Med scener som minner om alt fra dødsstjerneeksplosjonen i Star Wars til sex-orgiene i Caligula, er det sikret et variert publikum i hvert fall. De korte episodene kan stort sett sees hver for seg, og minner ofte om en uferdig versjon av Animatrix. Den uferdige "looken" er riktignok bare fordi animasjons-verden har forandret seg stort siden 1995.

Aeon Flux er en ekte bitch-fatale anarki-chick.

Det er mange assosiasjoner som melder seg når du ser denne serien, den som blir mest påtrengende er George Orwells Big Brother-konsept innbakt i et futuristisk Sodoma og Gomorra. "Aeon Flux" er rett og slett en serie i tiden, men i hovedrollen er ingen ridder på sine hvite hest. Aeon Flux er en ekte bitch-fatale anarki-chick.

Fin-fin boks

Denne samleboksen med "Aeon Flux - Den animerte serien" er en fryd for øyet, ikke bare selve serien. Den fysiske boksen setter en god standard for hvordan er DVD-boks skal være. Tynne smale covere og nydelig design på selve boksen gjør at den praktiske sjel våkner til liv og priser produsenten.

Aeon Flux - den animerte serien   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen