Adware via P2P

Det er PCWorld som har avdekket disse media-filene. Slike filer finner man blant annet på fildelingsnettverket Kazaa. Filene ser ut som vanlige Windows-media filer, men i stedet for å inneholde musikk eller video, åpner de en rekke nettsider i Internet Explorer. Noen av disse nettsidene fører til at du får adware på datamaskinen. Hjemmesiden til nettleseren ble også endret.

Ved å analysere nettverkspakkene generert av mediafilene, fann PCWorld ut at filene kontakter selskapet Overpeer, som sørget for å vise de mange reklamene. Overpeer har siden midten av 2002 tilbudt store amerikanske plateselskaper sine tjenester, ved å fylle fildelingsnettverkene med falske filer. De falske filene viser ofte brukeren til en nettside der man kan kjøpe sangen.

Microsoft reagerer på bruken av Windows Media-formatet. David Caulton, produktleder for Windows Digital Media Division, sa til PCWorld at vi ønsker ikke å støtte opp om noe som involverer leveranse av innhold som ser ut til å være en ting, men viser seg å være noe annet.

PCWorld forsøkte å kontakte selskapene som fikk vist reklame når de falske filene ble kjørt, men bare et av disse selskapene svarte. Kanoodle var tydeligvis ikke klar over at deres reklame ble distribuert på denne måten, og har nå derfor avsluttet reklameavtalen med Overpeer.

Og om man kan installere adware gjennom slike filer som dette, er det også mulig å spre mer ondsinnet materiale gjennom Windows Media-filer på fildelingsnettverkene. Spyware og virus kan også spre seg ved å benytte seg av denne metoden, og phishere kan installere programvare som loggfører hva du skriver på datamaskinen din.

Kilde: PCWorld

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen