Adware-produsent saksøker Zone Labs

Zone Labs leverer blant annet den populære gratisbrannmuren ZoneAlarm, men søksmålet gjelder ZoneAlarm Anti-Spyware, en løsning for å fjerne uønsket programvare fra datamaskinen. Zone Labs har nemlig klassifisert to programmer fra 180solutions som "høy risiko," og "en potensiell trussel mot brukerens sikkerhet og privatliv."

Programmene det gjelder heter Zango og 180search Assistant, som gir popupvinduer når brukere søker i søkemotorer. 180solutions hevder at klassifiseringen har gitt selskapet et dårlig rykte, og krever nå erstatning fra Zone Labs. I tillegg krever de at Zone Labs fjerner klassifiseringen.

180solutions programmer bruker deler av Windows sitt programmeringsgrensesnitt på en måte som gjør at programmene kan ha tilgang til å loggføre brukerens tastetrykk og musbevegelser. Dette er en av hovedgrunnene til at Zone Labs har klassifisert programmet som høy risiko, men 180solutions hevder at de ikke bruker funksjonen til å logge tastetrykk. Selskapet skal ha forsøkt å kontakte Zone Labs for å få klargjort misforståelsen, men klarte ikke å overbevise dem, og så derfor en rettssak som eneste utvei.

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen