Advarer turister

Når du ringer hjem fra utlandet, ringer du via et av mobilnettene til det landet du er i. Dette kalles også roaming.

Hittil har mobiloperatører fått relativt frie tøyler når det gjelder prisene på roamingtjenestene. I europa har dette nå utartet i den grad at du kan risikere å svi av hele feriepengebeløpet på en liten samtale hjem til mor.

For halvannet år siden varslet EU-kommisjonen full granskning av mobiloperatører. Det hele ser imidlertid ut til å ha rent ut i sanden, siden prisene nå når nye høyder.

40 kroner i minuttet
Ifølge Digi.no ligger minimumsprisen på ca. fire kroner per minutt. I noen land har imidlertid operatørene bestemt seg for å tøye strikken så langt som overhodet mulig. Hvis du ringer fra Malta til Polen, må du ut med 40 kroner i minuttet.

Et kvarter i mobiltelefonen vil da koste deg den nette sum av 600 kroner.

Nå har EU nok en gang fått nok av dette, og varsler at de vil foreta undersøkelser for å avklare om slike latterlige priser er lovlige.

I tillegg skal det, i regi av EU, lages et nettsted hvor du kan undersøke og sammenlikne de utenlandske roamingprisene. Målet med nettstedet er å stimulere operatørene til å handle med mer rettferdige priser.

EU har allerede to mobiloperatører under lupen, på grunn av anklager om brudd på EUs konkurransereglement. Disse to er Vodafone og Deutsche Telecom, som nå undersøkes nettopp på grunn av skyhøye roamingpriser.

Og vi skal nok ikke se bort ifra at noen av Europas andre mobiloperatører også kommer til å få seg en smekk på fingrene når undersøkelsene starter for alvor.

(Kilde: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen