Advarer mot mobilbruk

På onsdag utsendte Frankrikes helsemyndigheter en advarsel mot unødig mobilbruk, spesielt av barn, skriver nyhetsbyrået Reuters. Dette kom på tross av at de selv vedkjenner manglende bevis for at mobilstråling er farlig.

Les mer:
-Kan ikke påvise strålingsubehag
-Overfølsom mot mobilstråling?
- Mobilstråling gir ikke hjernekreft

- Stadig flere mobiltelefoner er designet til, og beregnet på barn. Dette har vakt bekymring ettersom spesielt barn vil være mottakelig for eventuell skadelig stråling. Ettersom risikoen hypotetisk sett ikke kan utelukkes, er det rimelig å ta forhåndsregler, skal helsedepartementet ha uttalt.

Dermed anbefales det å begrense bruken, spesielt blant barn. I brevet er det videre gitt råd om hvordan man kan redusere enhver mulig risiko for stråleskader.

- En bør bruke mobilen med omhu, unngå å ringe ved dårlig dekning, eller ved reiser over høye hastigheter, og sist men ikke minst, hold telefonen unna sensitive områder på kroppen ved å bruke håndfri, er noen av rådene departementet har kommet med.

Bruk mobilen sjelden
Helseminister Roselyne Bachelot-Narquin skal ha sagt til fransk fjernsyn at mobiltelefon til barn på mange måter kan øke sikkerheten, men at foreldre bør være forsiktige med å la barn bruke mobilen hyppig.  Hun tror riktignok ikke at det har noen hensikt å kutte ut mobilen fullstendig, men for å være på den sikre siden, vil hun informere foreldre om farene.

Vi har tidligere skrevet om et antall forskjellige undersøkelser som stadig kommer til forskjellige konklusjoner. Dette er virkelig et område de lærde strides om. Enkelte undersøkelser skal kunne påvise hodepine, stressymptomer og liknende, men det er like mange undersøkelser som tyder på at mobilstråling ikke er skadelig. En ting er de enige om, nemlig at mobilfenomenet er såpass nytt at langtids-skadevirkningene ikke er tilstrekkelig dokumenterte.

Her kan du lese om noen undersøkelser som avviser skadevirkninger:
-Kan ikke påvise strålingsubehag
-Overfølsom mot mobilstråling?
- Mobilstråling gir ikke hjernekreft

Her kan du lese om noen undersøkelser som mener å påvise skadevirkninger
- Mobilstråling forsterker depresjoner
- Mobilen gir deg hodepine (og søvnvansker)
- Stranda blir mobilfri sone

Sjekk stråleindeks for din mobil på denne siden. 2 er maksimal tillatte verdi.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen