Advarer mot falske Radeon-kort


Disse pakkene burde sjekkes grundig

Som en av verdens største grafikkortprodusenter, tar PowerColor forfalskningen svært alvorlig. Selskapet er først og fremst redd for at kortene som X-bit labs oppdaget kan skade salget, når kundene deres tviler på innholdet i pakkene fra selskapet.

- Denne forfalskningen setter ikke bare troverdigheten vår ovenfor kundene og butikkene i fare, den sender hele grafikkortbransjen ut i vanry, sier Ted Chen, toppsjefen i Tul Corporation, som lager grafikkort under PowerColor-navnet.

PowerColor-kortene som ble oppdaget i en russisk butikk i løpet av helgen, hadde samme esken som PowerColors nå utgåtte Radeon 9600 Pro. På innsiden var det derimot et helt annet kort - basert på den svakere og rimeligere 9550-brikken fra ATI, som hadde blitt loddet om.

Det er lite sannsynlig at de samme kortene vil dukke opp her til lands, men det kan være lurt å sjekke pakken i butikkene allikevel. PowerColor har på sin side lagt ut en pressemelding der de forklarer at de skal satse langt sterkere på sikkerhet og unik produktmerking i fremtiden.

(Kilder: Tul/Powercolor, X-bit labs)

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen