Advarer mot Apple Iphone

Advarer mot Apple Iphone

For sikkerhetsekspert David Perry i Trend Micro forteller Computerworld at Apple iPhone kommer til å bli rammet av en rekke angrep. Han tror imidlertid ikke det vil være mange virusangrep. I stedet vil det være spesialiserte angrep rettet mot akkurat den spesielle mobilen.

Les også:

- Gir bort penger til Iphone-eiere
- Slik får du låst opp Iphone
- Klappjakt på mobilhackere

Flere sikkerhetshull

Nå skal det sies at det finnes flere eksempler på virus og skadelig programvare på mobil. Det er imidlertid noe som skjer relativt sjelden. Samtidig er det ikke snakk om de helt store skadene. De fleste angrepene har hittil vært rettet mot det avanserte operativsystemet Symbian.

Grunnen til at Iphone kan risikere en økning i rettede angrep er mobilens Internett-tilkobling. Vi har allerede hørt om sikkerhetshull i nettleseren Safari som gjør telefonen vidåpen for hackere. Nå har Apple riktignok tettet dette hullet med en oppdatering av mobilens programvare. Det er nok allikevel sannsynlig at det vil dukke opp flere slike hull. Flere tror også den enorme oppmerksomheten rundt mobilen vil føre til flere angrep.

Dette vil også påvirke Mac-plattformen, som hittil har blitt forskånet for særlig oppmerksomhet fra hackere. Iphone kjører nemlig Mac OS X, i likhet med Apples maskiner. Eventuelle angrep mot mobilen kan derfor sannsynligvis rettes mot datamaskinene til selskapet også.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen