Advarer mot 3G

Når 3G-teknologien gjør sitt inntog for fullt, vil verdens mobilbrukere få en helt annen mobilopplevelse enn den vi har idag. 3G er meget multimediavennlig, og lar brukerne kommunisere med hverandre for eksempel ved hjelp av videosamtaler.

Det er nettopp dette som bekymrer svenske forskere og jurister. I det svenske TV-programmet Ekot advarer de mot at 3G-utviklingen ikke er like heldig for alle aspekter av samfunnet.

Mats Albinsson i Ecpat, et selskap som leter opp pedofile på internett og arbeider imot barnesex, er klar på hva 3G-telefonene kan brukes til av de med onde hensikter:

- Det vi helt sikkert kommer til å se dukke opp er overgrep som vises i samme sekund som de begås. Først og fremst i lukkede nettverk, der de ringer opp hverandre og viser overgrepene i sanntid.

Umulig å spore
Ifølge eksperter skal slike videosamtaler være tilnærmet umulig å spore.

Et annet problem for foreldre blir den økede tilgangen til internett på mobiltelefonen, som gjør det vanskeligere å overvåke hva barn og unge bruker telefonen til.

Hvis Albinsson får det som han vil, skal ethvert bilde og enhver videosamtale som spilles inn inneholde en digital signatur. I tillegg ønsker han mer ressurser for å komme pedofile til livs på internett:

- Det er faktisk sjokkerende. Hvis de pengene som i dag brukes på å stoppe spredning av musikk på internett hadde blitt brukt på bekjempelse av barnepornografi på internett, hadde vi greid å stoppe det.

(Kilde: International Data Group)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen