Advarer leverandører

Det er en kjensgjerning at mange unge mobilbrukere er glad i å kjøpe både ringetoner, grafikk og spill til sine mobiltelefoner.

Mange unge som bestiller for eksempel en ringetone til mobiltelefonen, registrerer seg ofte uvitende til å abonnere på flere ringetoner, som automatisk blir sendt til telefonen. Og da renner pengene fort ut av lommeboka.

Nå varsler Forbrukerombudet nye kontroller av tilbydere av mobilinnhold. I følge Forbruker.no foretok ombudet tre kontrollaksjoner mot innholdsleverandører. Hos samtlige ble det oppdaget lovbrudd.

- Det opplyses ikke godt nok om hva tjenesten koster, ei heller om hvordan man kommer seg ut av tjenesten, forbrukerombud Bjørn Erik Thon til Forbruker.no.

Han forteller at ombudet mottar mange klager på tjenester som lar abonnenten bruke mobiltelefonen som en betalingsterminal for å laste ned spill til telefonen.

Det norske Forbrukerombudet har innledet et samarbeid med de andre nordiske forbrukerombudene for å sette en stopper for innholdsleverandører som ikke følger lovene. I Danmark vil innholdsleverandører som ikke følger lovene bli utenstengt fra mobilnettene. Bjørn Erik Thon forteller at også norske uredelige tjenestetilbydere kan utestenges.

- Vi har en avtale med Telenor og NetCom, som utestenger tjenester fra leverandører som ikke etterkommer vedtakene våre. Det er et veldig effektivt sanksjonsmiddel, mener Thon.

I tillegg til å straffe innholdsleverandører med utestengelse, kan Forbrukerombudet ilegge tvangsgebyrer på flere hundre tusen kroner. Slike tiltak har imidlertid ikke vært nødvendig så langt, og Thon mener at bransjen har skjerpet seg det siste halvåret. Innholdsleverandørene har likevel ingen grunn til å hvile på sine laubær i 2006:

- Vi kommer til å gjennomføre nye kontrollaksjoner denne våren, sier Thon.

(Kilde: Forbruker.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen