Eksempel på de falske Kiwi-meldingene.
Eksempel på de falske Kiwi-meldingene. (Bilde: Kiwi)

Advarer mot svindelforsøk på SMS og e-post

Svindlere forsøker å lokke kunder med gavekort og pengepremier.

En av de mange måtene svindlere prøver å lure folk til å gi fra seg sensitive opplysninger som kan brukes til å loppe deg for penger, er å forsøke å fremstå som seriøse og legitime ved å gjemme seg bak en kjent merkevare.

Dette har vi her på Hardware.no selv fått erfare da vi ble oppringt av en «kundebehandler» som utga seg for å jobbe for Microsoft, mens andre har benyttet den kjente strømmetjenesten Netflix som forkledning.

Nå viser det seg at den store, norske dagligvarekjeden Kiwi også blir utnyttet av sleipe svindlere. Kjeden har nemlig sendt ut en pressemelding der de advarer folk mot falske meldinger som sendes ut til kunder via SMS og e-post.

Lokker med pengepremier

Avsenderne bruker Kiwis navn og logo og lokker med gavekort og pengepremier for å få folk til å oppgi personopplysninger, kontonummer og betale «gebyrer» for å motta gevinster.

Et av tegnene som avslører at meldingene er falske er ifølge Kiwi at de bærer preg av å være automatisk oversatt fra et annet språk, noe som gjør at meldingene fremstår som usammenhengende.

Et annet faresignal er at dersom du svarer på den falske e-posten, vil dette svaret gå til en annen adresse som ligner på avsenderadressen, slik at mottakeren ikke umiddelbart kan se forskjell. SMS-ene har på sin side ingen avsendernumre.

Kiwi opplyser at alle offisielle konkurranser vil bli kunngjort på hjemmesiden Kiwi.no og kjedens Facebook-side, så om du skulle være i tvil er det bare å sjekke disse sidene. Dagligvarekjeden henviser også til Forbrukerombudets fem råd for å unngå spam til e-post og mobil.

Nylig pågikk det en annen SMS-svindel:
Mange fikk mobilregningen belastet med store beløp »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen