Advarer mot falske filtre

Advarer mot falske filtre

Hoya ber fotografer være på vakt mot billige kopier.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det siste på listen over falske produkter er, kanskje overraskende nok, UV- og polariseringsfiltre fra Hoya. I Storbritannia har den kjente filterprodusenten gått ut og advart fotografer mot billige etterligninger av de dyreste filtrene.

Les også: Kenko-Tokina slipper variabelt ND-filter

Selv om falske Hoya-filtre har vært et problem tidligere også er det først nå de har oppdaget at de selv de dyreste filtrene blir forsøkt forfalsket. Et av problemene er at man ikke vet hvem som produserer forfalskningene. Hoyas importør i Storbritannia, Intro2020, sier i en kommentar til nettstedet Amateur Photography at de leter aktivt etter produsentene.

Ser du forskjell på filtrene?
Ser du forskjell på filtrene?

Man kan se at filtre er falske ved å legge et ekte polariseringfilter ved siden av et falskt. Der ser man at det ekte filteret reduserer mye mer av gjenskinnet enn hva et falskt et gjør. Alle de ekte produktene har også en strekkode på en klistrelapp klistret på selve plastdekselet. De falske filtrene har strekkoden skrevet på papiret inni forpakningen og om man scanner den får man opp et annet produkt enn filteret.

Ikke like enkelt for alle å se hvilket filter som er ekte og hvilket som er falskt.
Ikke enkelt å se hvilket filter som er ekte og hvilket som er falskt.

Nettbutikken Ebay er, i følge Intro 2020, distribusjonskanalen for de falske filtrene. Der finner man både ekte og falske Hoya-filtre om hverandre. For mange kan det også være vanskelig å se forskjell på dem, og når de falske filtrene ofte koster mye mindre enn de ekte sier det seg selv hva forbrukeren velger. Jim Mackay i Intro 2020 advarer nå fotografer i Storbritannia. "Ser dere billige Hoya-filtre på nett kan det være noe grums" sier han i en kommentar til Amateur Photography.

Kilde: Amateur Photography

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen