ADP1-eiere kan kjøpe programmer igjen

Annonsør­innhold
Les hele saken »
På Android Market kan du laste ned en haug med spill og programmer.(Foto: Einar Eriksen)
På Android Market kan du laste ned en haug med spill og programmer.(Foto: Einar Eriksen)

Nå åpner Google for at eiere av Android Dev Phone skal kunne laste ned betalbar programvare i programportalen Android Market. Men kopibeskyttet programvare kan ikke lastes ned. 

Les også: Test av Android-mobilen

Gjelder bare proffversjonen

Det finnes to versjoner av HTC Dream, Android Dev Phone 1 (ADP1) for utviklere og T-Mobile G1 for folk flest. Den førstnevnte har imidlertid vært den som er enklest å få tak i her i Norge, fordi den er uten operatørlås og kan bestilles via Sverige fra Google. 

Tidlig i februar gjorde Google noe som ADP1-eiere likte dårlig. De sprerret for at brukere av ADP1 kunne laste ned betalbar programvare i programportalen Android Market. Årsaken til det er at ADP1 gir brukerne såkalt root-tilgang, som gjør at de får tilgang til å lese og skrive i alle mapper på telefonen. Dermed blir det lett å piratkopiere programvare, mens gratisprogrammene selvsagt er uinteressant å piratkopiere.

Ikke kopibeskyttet programvare

Det er i den nyeste firmware-versjonen Android 1.1 det nå har blitt mulig å laste ned betalbar programvare igjen. Men de programmene som er kopibeskyttet får du derimot fortsatt ikke lastet ned, uansett hvor liten interessen din for å piratkopiere programvare er. 

Den nye firmware-versjonen byr forøvrig på støtte for stemmesøk, alarmklokken skal ha blitt forbedret, sending av G-mail skal ha blitt fikset (kunne fryse tidligere), e-post-notifikasjoner og oppdateringsintervaller skal ha blitt forbedret, og Google Maps viser nå omtaler av for eksempel resturanter og kaféer.

(Kilde: phandroid.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen