Dette er muligens hvordan CS6 vil se ut når det blir lansert.

Adobe vil tvinge deg til å oppdatere

Innfører ny, omstridt oppgraderingspolicy.

Når Adobe lanserer CS6 en eller annen gang neste år, vil det ikke lenge være mulig å oppgradere til denne dersom du ikke har den forrige CS-utgaven. I dette tilfellet vil det være enten CS5 eller CS5.5.

Som plaster på såret, tilbyr Adobe 20 prosents avslag dersom man oppgraderer til CS5.5 før nyttår.

Tidligere har man kunnet ”hoppe over” en utgave eller to før man oppgraderte, men det blir det nå altså slutt på. Dersom du sitter på CS4 eller en enda tidligere versjon, må du med andre ord ut med fullpris dersom du skal skaffe deg CS6 når den kommer.

Sinte CS-kunder

I et åpent brev til Adobe skriver lederen for National Association of Photoshop Professionals (NAPP), Scott Kelby, at Adobe nå ikke behandler kundene sine pent.

Han hevder at selskapet tvinger kundene til å oppgradere, uavhengig av om de har råd eller behov for det, for at de eventuelt skal kunne benytte seg av fremtidige versjoner de ennå ikke vet om de trenger.

Kelby kritiserer også timingen for annonseringen av den nye oppgraderingspolicyen, som kommer relativt sent i livssyklusen til den nåværende versjonen. Kelby argumenterer for at det gir kunder veldig liten tid til å vurdere om de skal oppgradere til CS5.5 i tilfelle de kan komme til å ha bruk for CS6 når den kommer.

Abonnementsløsning

Oppdatering: Nytt for CS6 blir også muligheten for å betale en månedsavgift fremfor å kjøpe programpakken, gjennom noe Adobe kaller Adobe Creative Cloud. Foreløpig pris ser ut til å bli 49 euro i måneden, dersom man binder seg for et helt år. Dette tilsvarer omlag 380 kroner i måneden.

For den summen vil man få tilgang til alle programmene i CS6-pakken, samt eventuelle applikasjoner som lanseres via Adobe MAX.

Amerikanske abonnementskunder slipper unna med å betale cirka en hundrelapp mindre. Over dammen blir månedsagiften 49,99 dollar for privatkunder, noe som tilsvarer rundt 290 kroner.

Les også: Adobe vil gjøre uskarpe bilder skarpe

(Kilde: Adobe, pressemelding )

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen