Adobe utvider PDF-formatet

Alternativ tekst mangler

Microsofts lansering av XPS-formatet utfordrer det populære PDF-formatet fra Adobe. Nå prøver Adobe å ta igjen Microsoft med utvikling av et nytt prosjekt som foreløpig har fått kodenavnet "Mars".

Microsofts opprinnelige plan var å integrere både PDF- og XPS-formater i Office 2007. Det vil si at det skulle vært mulig å lagre dokumenter på disse formatene via menyvalget Lagre som...

Denne planen ble imidlertid senere droppet av frykt for en eventuell rettsak fra Adobe, men Microsoft har likevel laget et tilleggsprogram for Office 2007 for å kunne lagre dokumenter på et PDF-format.

Mars-prosjektet fra Adobe kan på en måte beskrives som PDF med XML-støtte. Mars-formatet bruker en ZIP-container kombinert med standarder som SVG, PNG, JPG, JPG2000, OpenType og Xpath.

En av mange fordeler med å legge til XML-støtte er at det gjør det lettere å ekstrahere data fra andre dokumenter, eller å integrere data fra eksterne kilder. XML-støtte betyr også at det er lettere å indeksere store dokumenter, pluss å generere dokumenter fra en database.

Les mer om Mars-prosjektet på adobe.com.

Last ned "Mars Project Preview"

Du kan eventuelt laste ned et tilleggsprogram for Adobe Acrobat 8 eller Reader 8 fra denne siden.

Merk at dette er forhåndsvisning og ikke ferdig utviklet programvare, og kan derfor være ustabil - du installerer de uansett på eget ansvar.

(Kilde: Betanews)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen