Adobe slipper nye versjoner av sine programmer for hjemmebrukere

Som de fleste vet er Elements-utgavene av Photoshop og Premiere tiltenkt den vanlige bruker som av forskjellige grunner ikke har behov for den mest avanserte eller fleksible funksjonaliteten Adobe har å tilby, men som istedet ønske å få gjort det helt nødvendigste med sine bilder eller videosnutter. Til dette formålet fungerer Elements perfekt.

Photoshop Elements

Photoshop Elements har i sin nye utgave fått f.eks et enkelt kurveverktøy som finnes i Photoshop men som mange kanskje ha savnet i Elements. I Elements-utgaven har man ikke 100% frihet i bruken av kurveverktøyet, men det er enkelt i bruk og er betraktelig bedre enn å ikke ha det. Av andre funksjoner som er helt nye i Photoshop Elements kan man nevne automatisk gruppering av bilder basert f.eks. på opptakstidspunkt, korrigering av forvrengning fra linsen, verktøy for lay-out og design av flere siders fotoalbum, animering av fotografier, og mulighet til å lagre en online backup av bildene dine, levert av iron Mountain. En annen interessant ny funksjon i Elements er at man nå endelig har en viss kontrol over fargekurver i programmet, og dermed har et langt mere avansert vertøy for å fargekorrigere og endre fotografier. Det gjør det også mulig å konvertere fargebilder til sort-hvitt med langt mindre tap av bildekvalitet enn tidligere. Inntrykket man sitter igjen med er at Photoshop Elements endelig betgynner å bli modent og stå på egne ben. det som begynte som et ganske så amputert program som kom gratis med diverse scannere o.l. er nå nesten voksent, og selv om det ikke er på langt nær noe proffverktøy, så gir det svært gode bilderedigeringsmuligheter for pengene. Veiledende pris er kr 890,- og Photoshop Elements for Windows XP er tilgjengelig både på engelsk og norsk. Det er foreløpig ikke tilgjengelig for Mac, men Adobe uttaler at de håper på å kunne slippe en Mac-versjon på et senere tidspunkt.

Premiere Elements

Akkurat som Photoshop Elements ikke er noe proffverkøy er heller ikke Premiere Elements noe Avid Xpress Pro, men så er de kun de ferreste som hadde vært i stand til å bruke det om det så hadde vært. Akkurat som for Photoshop Elements er det for Premiere Elements enkelhet og brukervennlighet som står i høystetet. programmet tilbyr relativt avanserte muligheter for videoredigering så enkelt at selv far kan klare det. Av funksjoner som er oppgradert fra forrige versjon kan vi nevne forenklet importering av opptak fra ulike kilder, forenklet overføring direkte til DVD, samt benyttelse av diverse effekter og alternativer. Nye funksjoner er ting som mulighet for voice-over, HDV-støtte, stillbildeanimasjon (aka stop-motion) og et helt nytt redigeringsvindu laget for å være så enkelt og fleksibelt som mulig. Adobe Premiere Elements er ikke tilgjengelig på norsk, men finnes både på engelsk og svensk til en veiledende pris på kr 890,-. programmet er i skrivende stund ikke tilgjengelig for Mac, men det vil kanskje komme i fremtiden.

Begge programmene er tilgjengelige på engelsk i en samlepakke til kr 1325,-.RETTELSE: Adobe har nå opplyst om at det hadde sneket seg inn en feil i både pressemelding og presentasjonen på pressekonferansen. Photoshop Elements kommer desverre ikke til å bli sluppet i norsk versjon. Vi beklager feilen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen