Adobe Reader skal reddes

Adobe Reader er en av de mest brukte PDF-leserne på markedet, men grunnen til dette er nok mest at mange nettsteder som legger ut PDF-dokumenter, pleier å tipse om Adobe Reader som et alternativ for å lese dokumentet, trolig fordi mange andre gjør nettopp dette.

Det er tidligere blitt oppdaget kritiske sikkerhetshull i Adobe Reader – mange ganger. Adobe har riktignok lagt inn en funksjon som gjør at programmet blir oppdatert automatisk, men dette viser seg ikke å være nok.

Skal reddes med en sandkasse

Nå skal Adobe ha planer om å rette opp programmets frynsete rykte ved å legge inn en ny sikkerhetsfunksjon i programmet. En sandkasse skal kunne forhindre at angripere kjører potensielt skadelige programmer når en PDF-fil åpnes.

Den nye funksjonen har fått navnet "Protected Mode", og skal ligne på en sikkerhetsfunksjon i Google Chrome og Microsoft Office 2010. Den skal være basert på Practical Windows Sandboxing-teknikk fra Microsoft.

Sandkassen skal være aktivert som standard, og gjør at alle prosesser skal kjøres i et kontrollert miljø i "sandkassen". Dersom enkelte programmer/prosesser må kjøres utenfor sandkassen, vil disse måtte følge strenge regler, noe som skal kunne blokkere potensielt farlige koder.

Ny og sikrere Adobe Reader skal etter planen være klar mot slutten av 2010.

Les også:

(Kilder: Zdnet, Adobe)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen