Adobe Production Studio Premium

I desember kunne vi lese at Adobe hadde kjøpt opp Macromedia. Dermed hadde et av programvareindustriens største selskaper blitt enda større. Og det er med spenning vi ser på hva dette oppkjøpet kan gjøre for oss forbrukere i framtiden. Foreløpig er det lite eller ingenting vi merker, men det er naturlig å tro at det blir en sakte sammensmelting av de to. Det eneste sporet vi ser av oppkjøpet i denne programpakken er en ny mulighet for å eksportere flashvideo fra Premiere Pro.

Før vi går inn i de litt dypere skoger, som Production Studio er, må vi kanskje gi et lite overblikk over hva vi har å gjøre med her. Denne pakken skal ifølge Adobe gi deg alle de profesjonelle verktøyene du kan jobbe med i etterarbeidet på en film eller TV-produksjon.

Alternativ tekst mangler

Kjernen i pakken er videoredigeringsprogrammet Premiere Pro. Mange kjenner nok igjen navnet og tenker på et ”ok” videoprogram fra fem-seks år tilbake. Siden den gang har Adobe løftet programmet opp på et helt nytt plan. De gjorde kraftige forbedringer og la så til en ”Pro” i navnet for deretter å kalle det versjon 1. Det er nok ikke mange profesjonelle utøvere som bruker verktøy som Premiere til sin etterbehandling. Alternativer fra Apple(Final Cut Pro) og Avid har større markedsandeler der. Dette kommer nok av to grunner: Final Cut Pro er mer eller mindre det eneste profesjonelle valget til Mac og det er som kjent mange som ønsker å bruke Mac til mediearbeide. Avid på sin side tilbyr ikke bare software, men hele systemer tilpasset programvaren. Dermed faller Adobe sin løsning ned hos de som ikke har råd til dyre Avid og av en eller annen grunn ikke sitter med en Mac. Men det blir feil å si at dette er en billigløsning. Pakken vi sitter med her har en totalpris på 20175 kroner, kjøper du bare Premiere må du ut med 6900kr, After Effects 8100kr, osv. Standard-versjonen er noe rimeligere med 13800 kroner på prislappen.

Likevel er det altså dette som kan være alternativet for alle, inkludert undertegnede, som ikke sitter med en pengesterk John G. Bernander, eller en småtrøtt Kåre Valebrokk som øverste overhode.

Alternativ tekst mangler

En viktig baktanke fra Adobe sin side ved denne oppgraderingen er samarbeidet mellom programmer. Deres idé er at de skal brukes aktivt om hverandre, derfor har de flettet inn flere funksjoner for å virkelig få dette til. Noe de har prøvd før, men ikke fått til helt. Nå kan vi finne knapper som ”Edit in Photoshop”, ”Edit in After Effects” osv. for å gjøre dette lettere.

De har også innført et nytt arbeidsbordsystem(workspace) som skal gjøre at alle vinduene du har i et program henger mer sammen. En god nyhet vil vi nå mene, da rotete arbeidsbord kan bli en plage i lengden.

Vi har ikke for vane å teste programvare her på Akam.no, men nå når vi fikk denne pakken i posten var det vanskelig å la være. Vi skal prøve å legge ekstra vekt på de mest relevante programmene, deriblant Photoshop. Et program som burde være godt inngrodd blant alle som driver med bilder i en eller annen form, levende eller døde. Testen er delt opp i flere deler, en til hvert program med en liten oppsummering på slutten av hver side.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen