Adobe Premiere Elements 3.0

Tidligere i år hadde vi en test av Adobe Production Studio Premium. I den pakka var redigeringsprogrammet Premiere Pro en sentral faktor og hadde kommet i tilsynelatende 2. versjon(Premiere Pro 2). Tallene lyver litt her for dette var den tredje slippen av programmet(v.1.0, v.1.5, v.2.0). Med Premiere Elements 3 sitter vi altså med en lavbudsjettsversjon av Premiere Pro 2, ikke en nedskalering av et framtidig Premiere Pro 3.

Dog blir det litt feil å kalle det for lavbudsjettsversjon. Selv om den logisk nok koster mindre og mangler noe funksjonalitet i forhold til storebroren, er det mer riktig å si at det er en versjon myntet på en mindre avansert brukergruppe. Det er nemlig gjort langt mer enn bare å fjerne noen funksjoner.

Vi har verken noen testprosedyre eller aktuelle sammenligningskandidater, derfor kommer vi i hovedsak til å se på hva Premiere Elements kan og ikke kan, og til slutt prøve å gjøre oss opp en mening om produktet.

I motsetning til den storslagne pakken som fulgte med Production Studio måtte vi denne gang nøye oss med en enkel CD i en plastlomme. ”Press Beta” står det på CD-en og det kan jo ha noe med saken å gjøre.

Alternativ tekst mangler
Lett forståelig velkomstmeny

Hva er nytt?
For de av dere som har vært borte i dette programmet før kan vi ramse opp hva som er nytt i versjon tre.

 • ”Scenelinje” kaller de det. I hovedsak vil det si at tidslinjen byttes ut med store bilder av hvert videoklipp. En kjent løsning fra mange forbrukerprogrammer. Lyden ligger i lag under.
 • Støtte for flere formater, deriblant MPEG4 og HDV. Målsetningen ser ut til å være å støtte alle videoformater du måtte komme til å filme, enten det er med mobiltelefon, webkamera eller DVD-kamera.
 • Eksportering til bærbare formater. Mao. formater som støttes av mobiltelefoner, iPod, PSP med flere.
 • Bilde for bilde–animasjon. Koble til en bildekilde og ta et og et bilde til du har en egen animasjon.
 • VoiceOver kalles det på fagspråket. Noen norsk oversettelse tror jeg ikke vi har, men det går i hovedsak ut på å kommentere filmen. Altså en egen funksjon i programmet som forenkler dette.
 • Selv om det ikke er så veldig mange punkter virker det absolutt som en god oppgradering. Ved første titt på programmet var det flere av de nevnte nyhetene som fanget oppmerksomheten.

  Adobe Premiere Elements 3 Fullversjon

  Norges beste mobilabonnement

  Desember 2018

  Kåret av Tek-redaksjonen

  Jeg bruker lite data:

  Komplett MiniFlex 1 GB


  Jeg bruker middels mye data:

  Komplett MedioFlex+ 6GB


  Jeg bruker mye data:

  Chili 25 GB


  Jeg er superbruker:

  Chili Fri Data


  Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

  Forsiden akkurat nå

  Til toppen