Adobe Photoshop Elements 4.0

Photoshop Elements er Adobes bildebehandlingsprogram for vanlige brukere. Det har forenklet en rekke prosesser i forhold til storebroren, Photoshop. Til gjengjeld mister man noe kontroll over prosessen. De fleste er villige til å ofre det, for å få muligheten til å gjøre høyst imponerende ting med bildene sine, uten å være ekspert.

Det er flere nyheter i den siste versjonen. En av dem er muligheten til å laste opp bilder til et eget fotoalbum på nettet. Det skal også være mulig å bestille kopier av bildene, men vi mistenker denne funksjonen for ikke å fungere godt i Norge, da den er avhengig av avtale med et fotolaboratorium.

Men det er andre spennende, og kanskje viktigere nyheter. Du kan sette programmet til automatisk å fjerne røde øyne når du laster bildene ned fra kameraet. Du har også tidligere hatt muligheten til å fjerne røde øyne, men nå kan du skru på denne funksjonen, og ikke tenke mer på det. Tidligere hadde funksjoner for å fjerne røde øyne ofte problemer med å gjøre det korrekt, men i den senere tid har vi ikke sett at det har vært problemer med det, så vi antar at Adobe har fått til dette så bra at du ikke trenger å gå gjennom og sjekke hvert bilde etterpå.

Nå er det mulig å markere et område ved å bruke en børste/pensel. På den måten er det lettere å markere et detaljert område nøyaktig. Det er deretter mulig å gjøre endringer på kun det området som er valgt.

Det er også lagt inn en funksjon for å få naturlige hud-toner. Tilsynelatende finner programmet selv ut hva som er hud, og kan justere det til mer naturlige farger.

Ellers er programmet fortsatt ganske likt slik det var før. Eksisterendebrukere vil ikke ha problemer med å finne fram, og Photoshop Album, for å katalogisere bildene, følger fortsatt med.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen