Adobe med nytt designverktøy for elektroniske skjema og e-blanketter

  • Endret
Adobe Systems presenterer ett nytt grafisk verktøy hvor du kan lage intelligente skjema og blanketter i Adobe PDF- eller HTML-format. Det nye blankettverktøyet Adobe Designer har et enkelt grafisk brukergrensesnitt og benytter XML-teknikk for koding av elektroniske skjema. Programmet slippes nå i en betaversjon som kan lastes ned kostnadsfritt fra Adobes hjemmesider.

Sammen med Adobes øvrige løsninger for dokumenthåndtering kan du med dette nye verktøyet bygge systemer som forenkler den skjemabaserte arbeidsflyten, og som gir raskere tilgang til forretningskritisk informasjon. Med Adobe Designer kan selv en relativt uerfaren bruker selv lage interaktive skjema og blanketter med profesjonelt utseende, og knytte disse opp mot bakenforliggende IT-system. Verktøyet støtter også myndigheter og selskaper som skal begynne å benytte Web services og XML i sin kommunikasjon.

Adobe Designer er en del av Adobes plattform for intelligent dokumenthåndtering. Programmet inneholder alle de funksjoner som kreves for korrekt formgivning av skjema og blanketter, med mulighet til å hente informasjon fra eksisterende formater og å inkludere forretningslogikk i blankettmalene. For systemutviklere er det enkelt å integrere skjemadata med sentrale IT-systemer via XML, OLEDB og Web services. Med Adobe Designer kan du i tillegg lage skjema og blanketter som kan signeres digitalt for å sikre elektroniske transaksjoner.

Med Adobe Designer kan man lage XML-baserte blankettmaler direkte på bildeskjermen for publisering i flere ulike formater, samt importere eksisterende blankettmaler fra PDF eller Microsoft Word. E-blankettens utforming kan dynamisk tilpasses det registrerte datamaterialet, slik at bare de felter som er relevante i den aktuelle situasjonen presenteres for brukeren. De intelligente skjemaene nås via en webleser, med Adobe Acrobat, eller med det kostnadsfrie og velkjente programmet Adobe Reader.

Betaversjon tilgjengelig her, priser blir klart før sommeren.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen