Adobe med Air 2.5 for Android

Mandag slapp Adobe sin publiseringsløsning Air 2.5 for Android og Blackberry på sin utviklingskonferanse MAX. Air har tidligere vært en plattform for å lage skrivebordsapplikasjoner for PC, men skal nå også kunne brukes i alle Android-baserte telefoner og tablets, og Blackberry.

Programmer én gang for alt

Tanken bak Air på mobile plattformer har alltid vært at utviklerne kan lage applikasjoner én gang, og bruke dem på alle modeller. Adobe framholder imidlertid at denne lanseringen kun er er den første av flere. For planene om å utvikle Air for flere operativsystemer er allerede klare.

Med de nye retningslinjene for tredjepartsutviklere, kan AIR til og med (med en del endringer i koden) brukes for utvikling i IOS. Flere applikasjoner er godkjent i App Store allerede, forteller Adobe på nettstedet sitt.

Samtidig lanseres også Adobes Inmarket. Ved hjelp av smarte integreringsløsninger kan nye applikasjoner legges direkte på Inmarket, og så bli videredistribuert derfra. En god nyhet for utviklere, som til nå har vært nødt til å forholde seg til flere forskjellige markeder og plattformer.

Allerede nå er mange Air-applikasjoner tilgjengelige i Android Market.

Les også:

(Kilde: techcrunch.com: 1, 2)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen