Dette er muligens hvordan CS6 vil se ut når det blir lansert.
Dette er muligens hvordan CS6 vil se ut når det blir lansert.

Adobe gir etter for presset

Lar gamle brukere oppgradere allikevel.

I år vil Adobe lansere sin nyeste versjon av sitt populære bildeprogram, Adobde Photoshop CS6. Som vi har omtalt tidligere, har Adobe annonsert at de vil endre reglene for å oppgradere til den nye versjonen.

Les også: Adobe vil tvinge deg til å oppgradere

Adobe Photoshop CS5.5 blir snart byttet ut med en ny versjon, Photoshop CS6.
Adobe Photoshop CS5.5 blir snart byttet ut med en ny versjon, Photoshop CS6.

Oppdateringspress

Tidligere har det vært mulig å oppgradere uten å ha nyeste versjon. Hvis man hadde CS3 kunne man vente til CS5 ble sluppet, og så få fordelene ved dette uten å ha lisens til CS4.

Når CS6 ble annonsert ble det også kjent at Adobe ville fjerne denne muligheten, slik at det kun var brukere med lisens til CS5 og CS5.5 som fikk lov til å oppgradere til den nye versjonen.

Dette skapte imidlertid mye misnøye blant brukerne, og blant annet fotografen Scott Kelby sendte et åpent brev til Adobe hvor han beskrev deres dårlige kundebehandling. I brevet pekte han på at annonseringen av endringen kom veldig sent i syklusen til programmene, noe som ble oppfattet som en tvang til å oppgradere til CS5.

Les også: Adobe vil gjøre uskarpe bilder skarpe

Ombestemmer seg

Nå har imidlertid den store giganten snudd, og gitt etter for presset. I en pressemelding skriver Adobe at brukere med lisenser fra CS3 og CS4 vil få en mulighet til å oppgradere til CS6 fra lanseringsdato og frem til 31. desember 2012.

I fjor annonserte Adobe sin nye lanseringssyklus, hvor halvoppdateringer slippes årlig, mens hele versjoner slippes annenhvert år. Først ut i denne syklusen var CS5.5, som ble sluppet i fjor. Mange håpet kanskje at CS6 ville komme, og utsatte derfor oppdatering for å få den neste hele versjonen. Disse brukerne kan nå glede seg over muligheten til å kunne oppgradere til CS6 uten å måtte kjøpe en helt ny lisens.

Les også: Adobe slipper Creative Suite 5.5

Kilde: www.adobe.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen