Adobe fornyer FrameMaker med XML-funksjoner

  • Endret
Adobe Systems presenterer Adobe FrameMaker 7.1, en ny versjon av markedets fremste verktøy for redigering og publisering av lange dokumenter. FrameMaker kombinerer/forener enkelheten hos en tekstbehandler med kraften i kodespråket XML (Extensible Markup Language), noe som letter publisering i ulike medier parallelt, blant annet papirutskrift, Adobe PDF (Portable Document Format) og på web.

FrameMaker 7.1 har nye funksjoner for kryssreferanser mellom dokumenter, noe som gjør det mulig å lagre flere ulike versjoner av et dokument som en eneste fil. Med FrameMaker 7.1 kan brukeren nå overføre eksisterende tekniske dokument, og informasjonsressurser fra Quark Xpress og Adobe PageMaker. I tillegg finnes nå støtte for import av flere populære grafikkfilformater, slik at eksempelvis Adobe Photoshop-filer kan importeres direkte inn i FrameMaker, dette sparer verdifull tid.

Enklere å benytte XML
FrameMaker gjør det lettere for profesjonelle brukere å lage, redigere og importere gyldig XML-data og gjengi de grafisk korrekt (WYSIWYG - What You See Is What You Get). En nyhet i FrameMaker 7.1 er støtte for vilkårlig tekst i XML, slik at flere versjoner av ett XML-dokument kan lagres i en eneste fil. Dette forenkler betraktelig produksjonen av dokumentasjon med små variasjoner i innhold, eksempelvis regionalt betinget informasjon om elektroniske spesifikasjoner eller opplysninger om garantier og kundeservice.

Funksjonen for kryssreferanse har ytterligere blitt forbedret i FrameMaker 7.1 slik at det nå er mulig å linke mellom XML-dokument. En installasjonsanvisning kan til eksempel referere og linke til et bestemt avsnitt i brukerhåndboken som også er XML-formatert. Synspunkter fra brukerne har også resultert i en funksjon for automatisk lagring. Man trenger ikke en spesiell "lagre som" alternativ ved redigering av XML-dokument. Det holder med et normalt lagre kommando eller å lukke filen for å automatisk lagre dokumentet i rett format.

Ytterligere forbedringer
FrameMaker 7.1 har nye filer som gjør det lettere å importere filer fra PageMaker og Quark Xpress. Brukere med eksisterende filer i disse formatene kan nå dra nytte av FrameMakers suverene håndtering av lange dokument og støtte for flere kanaler, med publisering direkte til utskrift eller formater som Adobe PDF, HTML, XML med mere.

Arbeidet blir også mer effektivt takket være den nye muligheten å importere Photoshop-filer direkte til FrameMaker 7.1. Blant øvrige nyheter nevnes støtte for grafikkformatet JPEG 2000 og forbedret filter for å håndtere grafisk innhold i Adobe PDF, blant annet for å importere originalfiler fra Adobe Illustrator. Takket være økt støtte for SVG (Scalable Vector Graphics) kan en felles grafikkfil nå brukes som kilde dels for vektorgrafikk for papirutskrift og Adobe PDF og dels for webinnhold med interaktiv vektorgrafikk.

Pris og leveranse
Adobe FrameMaker 7.1 for Windows og Sun Solaris blir tilgjengelig i januar 2004 via Adobes forhandlere og på www.adobe.no. FrameMaker 7.1 for Microsoft Windows har en markedspris på kr. 8.200 ekskl. mva for fullversjon, og kr. 1.900 ekskl. mva. for oppgradering. For Sun Solaris er markedsprisen for fullversjon kr. 14.000 ekskl. mva. og kr. 2.700 ekskl. mva. for oppgradering.

For mer informasjon om nye Adobe FrameMaker og detaljer om vilkår for oppgradering: www.adobe.com/products/framemaker .

Adobe pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen