Adobe Flash Player 10.1 offisielt lansert

Adobe har sluppet den endelige versjonen av Flash Player 10.1. Dette er ikke bare en bugfix av eksisterende versjoner, men en overhaling av programvaren i sin helhet.

Blant de nye funksjonene som de fleste først og fremst vil merke, er støtte for maskinvareakselerering av gjengivelse (rendering) via GPU, altså grafikkortet. Adobe har også fokusert på mer stabil videooverføring, støtte for mobile plattformer, mulighet for multi-touch funksjonalitet og bedre håndtering av minnebruk. For en komplett liste over nye funksjoner, se Adobe Labs.

For øyeblikket er ikke Mac OS støttet, men Adobe lover at den er rundt hjørnet. I mellomtiden kan Mac-brukere benytte seg av Release Candidate 7. En versjon er ventet til mobile plattformer i andre kvartal i år, altså innen utgangen av juni, men merk at GPU-akselerering foreløpig ikke er støttet for Android.

De som har ventet på en ekte 64-bits-versjon, må smøre seg med litt mer tålmodighet; Adobe sier de ”er fortsatt engasjert i arbeidet med å utvikle en 64-bits Flash Player til Windows, Mac og Linux i fremtiden”, uten noe estimat på hvor langt inn i fremtiden dette vil være.

Det er anbefalt å avinnstallere eldre versjoner av Flash Player manuelt og kjøre en opprydning i registeret (ved hjelp av for eksempel CCleaner), før installasjon av versjon 10.1.

Adobe Flash Player 10.1 kan lastes ned fra denne siden.

(Kilde: Fudzilla.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen