Adobe fikser alvorlig bug

Det er ikke lenge siden Adobe slapp nye versjoner av sine bildebehandlingsprogrammer Lightroom og Camera RAW, og allerede nå gir selskapet ut oppdateringene Lightroom 3.4.1 og Adobe Camera Raw (ACR) 6.4.1.

Bakgrunnen til disse oppdateringene er et problem en bruker opplevde når han brukte Lightroom 3.4 og ACR 6.4. Adobe klassifiserte dette som en "alvorlig bug" fordi det kunne skape korrupte filer, og har nå lansert oppdateringer som skal forhindre problemet.

Sjelden feil

Buggen skal visstnok bare ha kunnet ramme brukere som lagret metadata til JPEG-filer med en sjelden karakteristikk. Ifølge Adobe måtte JPEG-filer ha en uvanlig stor mengde data i filen for å kunne være mottakelig for feilen, og per dags dato har selskapet bare funnet ett kamera som kan lage slike store datamengder, og det er HP PhotoSmart R607.

Adobe mener at buggen er såpass sjelden at de færreste skal kunne bli utsatt for den. De anbefaler likevel brukere å laste ned oppdateringene eller å avstå fra å jobbe med JPEG-filer i Lightroom eller Camera Raw inntil man har oppdatert.

Last ned

Oppdateringene er ute nå og kan lastes ned på følgende lenker: ACR 6.4.1 for Mac eller Windows, og Lightroom 3.4.1 for Mac eller Windows.

Har du blitt eller kjenner noen som har blitt berørt av dette problemet? Del gjerne erfaringer i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilder: Adobe, PhotographyBLOG)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen