Adobe dominerer nettet
Teknofil

Adobe dominerer nettet

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Adobes produkt Flash Player er uten tvil et av verdens mest populære produkter. De er dette programmet som benyttes når du ser på flash film, spill og animasjoner på nett. Kanskje ikke rart da at Adobe er sterkt utbredt på verdens maskiner.

Enormt populært
For få måneder siden lanserte Adobe sin siste utgave av spilleren, Adobe Flash Player 10. På to måneder har programmet rukket å bli installert på 44 prosent av verdens maskiner som er koblet opp mot nett. Adobe selv forventer at dette tallet vil stige til over 80 i løpet av det kommende halvåret. Dette er kanskje ikke veldig rart da 80 prosent av alt videomateriell som vises på nettet benytter flash.


Langt bedre enn tidligere
Ifølge Adobe er den siste utgaven av spilleren langt mer avansert enn tidligere versjoner.

- Flash Player 10 gir blant annet nye muligheter innen 3D-grafikk og animasjon, skreddersydde filtre og effekter, avansert lydbehandling og har også støtte for hardware-basert grafikk- akseleratorer. I tillegg finnes en fleksibel tekstmotor som gir enda flere muligheter for tekst-layout samt økt kreativ kontroll, skriver selskapet i en pressemelding.

Microsoft har på sin side lansert applikasjonen Silverlight for visning av nettinnhold. Mange har ansett Silverlight som en sterk konkurrent til Adobe Flash, og Microsofts løsning er omtalt som en flash-dødare. Så langt har derimot ikke Microsoft maktet å overta Adobes herredømme på visning av nettinnhold.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen