Adobe annonserer Photoshop CS2

Adobe annonserte den 4. april oppfølgeren til det kraftigste profesjonelle bildebehandlingsprogrammet på markedet, Adobe Photoshop CS. Den nye versjonen som har fått endelsen CS2, ser ut som en mindre oppgradering fra forgjengeren, men både nye kreative muligheter og forenklinger i vanlige prosesser har fått plass.

Blant nyhetene finner vi for eksempel en forbedret Spot Healing Brush og mulighet for enkelt å fjerne røde øyne. Det siste er det mange som har savnet. De fleste andre programmer har hatt funksjon for dette, men det største og dyreste programmet har manglet det – et paradoks for mange. Nå er det rettet på, og det kan være starten på et arbeid med å gjøre Photoshop mer brukervennlig. Fram til nå har det utelukkende vært rettet mot profesjonelle som skal ha mulighetene og kontrollen heller enn brukervennligheten, og derfor har mange slike funksjoner manglet.

Adobe har også inkludert Adobe Camera RAW 3.0 for å konvertere bilder i RAW-format. Blant nyhetene her er mulighet for batchkonvertering av filer uten å starte selve hovedprogrammet (Photoshop).

For mer utfyllende oversikt over nye funksjoner, se Adobes pressemelding på neste side. Programmet er ventet på markedet i juni (noe tidligere i USA), og vil koste anslagsvis 5000 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen