Adobe åpner opp for fullblods 3D-spill i nettleseren

Vil kunne nå ut til 98 prosent av alle datamaskiner med nettilkobling.

Er det ikke litt irriterende at man som en dataspillentusiast nærmest blir tvunget til å bruke Microsoft Windows? Nå kan man selvfølgelig spille på andre plattformer, men ytelsen blir aldri den samme. Og er det ikke ytelsen som henger igjen, så er det jammen utvalget. Dette vil Adobe nå gjøre noe med, og løsningen er å kjøre spill i nettleseren.

Max Racer - Med rosa bil er seieren sikker
Max Racer - Med rosa bil er seieren sikker

Adobe baserer det hele på Flash-plattformen, og med Flash Player 11 og AIR 3 skal det hele sparkes igang. Adobe ser på løsningen som webbens spillkonsoll, og har planer om å nå ut til nettlesere, mobile enheter, TV-er og andre enheter. Dermed kan man få samlet alle på en plattform for utviklerne, noe de nok setter pris på.

Nåværende versjon av Tanki
Nåværende versjon av Tanki

Teknologien har fått navnet Stage3D og kommer som en egen API. Stage3D er naturlig nok akselerert via maskinvare. Flere titler er straks klare. Som en god illustrasjon på hva Stage3D kan gjøre har vi sett på spillet Tanki Online. Dette ser ikke spesielt imponerende ut, men om vi titter på den kommende versjonen ser alt meget bedre ut.

Kommende versjon av Tanki
Kommende versjon av Tanki

Andre titler er også på vei, vi nevner:

Zombie Tycoon, for deg som er ond og vil ta over verden
Zombie Tycoon, for deg som er ond og vil ta over verden

Nå er verken Flash Player 11 eller AIR 3 klare enda, men du kan gjerne laste ned en tidlig utgave, begge versjonene er tilgjengelige som RC1-utgaver hos Adobe. Da kan du prøve det som er tilgjengelig av Stage3D, og bedømme selv om dette er noe for deg. Her er det alle typer spill under utvikling.

Vi ble på ingen måter blåst av stolen når det gjelder det visuelle som så langt er vist frem. Men når vi tar i betraktning at dette er i en nettleser så blir det hele mye mer imponerende. Synes du det ser bra ut, noe du gleder deg til? Diskuter gjerne videre i forumet.

(Kilde: Adobe)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen