(Bilde: Fujifilm)

Adobe og Fujifilm samarbeider om bedre bildekvalitet

Adobe bekreftet i dag at det jobbes med å utbedre problemene deres programmer har med råfiler fra Fujifilms kameraer

Mange programvareprodusenter har hatt problemer med å få maksimal bildekvalitet ut av RAW-filene fra mange av Fujifilms kameraer. Spesielt gjelder dette Adobe, som med sine programmer Photoshop Elements, Photoshop og Lightroom nok må sies å være markedsledende på området. Dessverre har resultatet fra Fujifilms RAW-filer konvertert og behandlet i disse programmene hittil vært temmelig dårlig.

Dette kan det imidlertid nå snart bli en slutt på. På dagens presentasjon av nye Photoshop Elements 11 kunne Adobes representant nemlig fortelle Akams utsendte at Adobe og fujifilm nå har tatt tak i problemet, og samarbeider med å utvikle en måte å gjøre det på, slik at man også i Adobes programvare skal kunne få optimal bildekvalitet fra disse RAW-filene.

Fujifilm FinePix X10.
Fujifilm FinePix X10.Foto: Fujifilm

Problemet har meldt seg i de fleste av Fujifilms kameraer som støtter RAW-filer, men ikke alle. Bildebrikken som sitter i Fujifilms EXR-kameraer, og de fleste av de nyere X-kameraene. X100, derimot, har en forholdsvis normal bildebrikke, og dermed klarer Adobes programvare å trekke ut bedre bildekvalitet fra dette kameraet enn de andre. Enn så lenge.

Les også: TEST: Fujifilm X10 - Et helt unikt kompaktkamera

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen