AdBlock Plus-brukere raser over Chrome-feil på YouTube
Teknofil
(Bilde: Skjermbilde)

AdBlock Plus-brukere raser over Chrome-feil på YouTube

Det eneste som blokkeres er «hopp over reklamen»-knappen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mange har rapportert at Google-nettleseren Chrome nå straffer brukere med AdBlock Plus på YouTube. Ikke bare må de se reklamene foran filmene, de må se hele reklamefilmen. I stedet for å blokkere reklamefilmen, fjernes i stedet «hopp over reklamen»-knappen, forteller nettstedet NeoWin.

Må se hele reklamen

Varer en reklame i ett minutt, må de med andre ord se hele. Eller hviteliste YouTube, slik at de kan hoppe over reklamen etter at det har gått en håndfull sekunder.

Dette høres ut som en perfekt måte å straffe folk som ikke vil betale for innholdet de bruker, men ifølge AdBlock Plus-skaper Ben Williams er det sannsynligvis bare en «bug».

– Problemene på YouTube skyldes et problem i Chrome. Det rammer visstnok kun en liten gruppe brukere. Vi vet om det. Jeg antar de fikser det snart, skriver han ifølge The Inquirer.

På AdBlocks nettsted står det at feilen skyldes YouTube-utvidelsen til Chrome, og at hvis du fjerner den, kan du fortsatt bruke AdBlock som før.

Det hadde likevel ikke vært så overraskende om Google hadde tatt steg for å minke Adblock-bruken på YouTube. Selv om tjenesten er «mer populær enn TV», tjener de nemlig fortsatt ikke penger på den.

Det gjør imidlertid YouTubes store «stjerner»
Slik som svenske Felix, også kjent som PewDiePie »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen