Test

Ad-Aware

Internett er som det meste annet, både positivt og negativt. For å komme til den informasjonen du vil ha kan det hende du må innom en haug av sider, med reklame som spretter opp og andre vinduer som sier om du trykker her blir du sterkere, får bedre sexliv, mer penger og ny bil. Selv om fleste skjønner at dette bare er lureri, er det fort gjort å trykke feil. Så kommer problemene, PCen jobber tregere og det spretter opp reklamevinduer selv om ikke nettleseren er oppe. Merkelige programmer har kommet på startmenyen, hva gjør man nå?

Om ikke alle har opplevd en slik skrekkhistorie har nok de fleste litt rusk og rask av spyware o.l. på maskinen. Et program som Ad-Aware er da tingen. Last det ned, oppdater det og kjør et søk. Etter siste oppdatering som var 30. mai har Ad-Aware 25971 fil-, register- og prosesssignaturer å søke etter. Ad-Aware søker grundig, først igjennom alle prosessene som kjører på maskinen, deretter igjennom hele registeret og til slutt alle filene på maskinen. Dette tar selvfølgelig litt tid, på min bærbare med bare 20 GB på disken og 3 mnd gammel installasjon av Windows XP tok dette rundt 10 min. Etter søket, og da selvfølgelig om den finner noe, får du opp en liste over funnene. Her står det hvor det den har funnet ligger og hva det er.

Her kan du enkelt fjerne ulumskhetene, og de blir lagt i karantene, så om fjerningen skaper problemer, kan du lett gjenopprette ting herfra. Og om den finner noe som den ikke får fjernet sier den seg villig til å kjøre et nytt søk etter en restart, denne gangen før du logger inn. Dette for å kunne fjerne ting som var i bruk når du var logget inn.

Ad-Aware oppdateres ofte og våre erfaringer med programmet er meget positive. Vi har vært mange steder der brukbare maskiner har fungert veldig tregt, men etter en last ned -> oppdater -> fjern, virker det som en ny maskin.

Du kan laste ned Ad-Aware fra programmets hjemmeside.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen