ActiveX-saken ukjent av mange

I neste uke slipper Microsoft en del sikkerhetsoppdateringer for Windows, Internet Explorer og MS Office. Selv om sikkerhetsoppdateringen for internet Explorer er viktig er nok en annen endring i IE minst like viktig. Det dreier seg om at Microsoft vil nå slå av standardstøtten for ActiceX-kontrollere.

Selskapet Eolas har patent på teknologien bak ActiveX-kontrollere, og nå har Microsoft altså bestemt seg for å gjøre noe i saken. Brukerne kan likevel beholde ActiveX-funksjonen ved å installere en frivillig oppdatering tirsdag, men denne vil kun fungere frem til juni.

Dette betyr i praksis at nettsider som benytter ActiveX-kontrollere for å vise innhold ikke vil fungere som de skal. Brukerne må selv aktivere kontrolleren. De som har slått på automatisk oppdateringene av Windows vil oppleve feil på nettsider som ikke er endret, fordi denne vil kun installere kritiske sikkerhetsoppdateringer.

Nå viser det seg, ifølge nettsiden digi.no, at en av Norges mest besøkte nettsider, odin.no, ikke har gjort noe med saken. Odin.no er en nettside som formidler informasjon fra regjeringen og departementene. En person fra Odin.no som digi.no snakket med ga følgende svar til spørsmålet om ActiveX-saken:

-Aner ikke hva vi skal gjøre. Jeg fikk først høre om problemet nå.

Kilde: digi.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen