ActiveX-endring i IE6

Det har stormet rundt Microsofts nettleser Internet Explorer 6.0 - det ene kritiske sikkerhetshullet etter det andre er blitt oppdaget. Tirsdag 11. april vil Microsoft trolig slippe oppdateringer som fikser hullene, men det er på nåværende tidspunkt usikkert hvor mange sikkerhetshull blir fikset denne gangen.

I tillegg vil oppdateringen endre måten Internet Explorer viser multimediainnhold i nettleseren. Disse endringene skjer i utgangspunktet ikke på grunn av økt sikkerhetstiltak, men på grunn av patentstrid med selskapet Eolas Technologies som har patent på mekanismen bak. Eolas mente at Internet Explorer brøt dette patentet med sin ActiveX-teknologi, og vant frem i retten.

Det har vætt mye frem og tilbake om Microsoft ville foreta noen endringer i ActiveX, men nå virker som de har endelig bestemt seg for å deaktivere ActiveX-funksjonen. Oppdateringen til IE6 er forsåvidt allerede tilgjengelig som en valgfri nedlasting på Windows Update, men vil fra 11. april være blant de kritiske oppdateringene. Når den nye oppdateringen er installert vil brukere måtte klikke på kontrollen før den kan ta imot tastetrykk og museklikk.

Ifølge Microsoft vil mange nettsider slutte å virke i Internet Explorer som følge av endringene hvis ikke nettsidene blir endret. Microsoft oppfordrer derfor webutviklere til å endre måten multimediainnhold blir vist i nettleseren.

Microsoft vil altså 11. april slippe oppdateringen som slår av ActiveX-kontrollere, og i juni kommer en ny oppdatering som overskriver alle disse endringene. Webutviklere har dermed 60 dager på seg å foreta endringer i sine nettsider i forhold til visning av multimediainnhold.

Les mer om ActiveX-kontrollere på msdn.microsoft.com.

Kilder: theinquirer.net, eweek.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen