TEST: ACS T1 Live!

Test ACS T1 Live!

(Bilde: ACS)

Disse er ren terapi for ørene dine

Det koster å være kar – men de er verdt hver eneste krone.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Lydkvaliteten

Når alt kommer til alt er det lydkvaliteten som veier tyngst, spesielt når du legger nesten syv tusen kroner på bordet for et par ørepropper.

Etter vår mening er ACS T1 Live! verdt hver eneste krone du betaler. Vi har tidligere testet kostbare ørepropper som Shures SE535, og selv du betaler over det dobbelte for ACS-proppene, får du valuta for pengene. Lydbildet i proppene fra ACS er enormt bredt, og samspillet mellom bass, mellomtone og diskant er nærmest perfekt.

Bassen er fremtredende og tydelig, men blir aldri så kraftig at den setter diskant eller mellomtone i skyggen. Vi spilte alle mulige sjangere på T1 Live! under testperioden, og bassen takler de aller fleste musikktyper med bravur.

Mellomtonen henger også meget godt med i svingene, og komplimenterer bassens kraft med å selv sparke godt fra seg. Resultatet er at trommene får den snerten de behøver og bidrar til at lydopplevelsen blir komplett.

Er det noe vi kan sette fingeren på, så er det kanskje diskanten. Den er både så luftig, skarp og presis som vi ønsker, men har fått en litt uvant plassering i lydbildet. På enkelte musikkspor vi prøvde høres det ut som de lyseste tonene kommer litt i bakgrunnen for de lavere tonene. Det er ikke snakk om at det er plagsomt på noe vis, men likevel noe som er verdt å nevne.

ACS T1 Live! byr på meget god lydkvalitet.
ACS T1 Live! byr på meget god lydkvalitet.Foto: OLE H. JOHANEN HARDWARE.NO

Helst på forsterker

ACS T1 Live! er ikke spesielt tungdrevne. Du kan med hell sleppe dem løs på en mobiltelefon, men lydbildet blir noe innsnevret. Bassen mister litt av den gode snerten, men er fortsatt helt spiselig. Vil du ha proppene til å yte best mulig også på farten, er en lomme-DAC eller forsterker løsningen. Under testperioden brukte vi blant annet Fiio E17. Med denne enheten ble bassen bedre i proppene samtidig som lydbildet også ble utvidet og mer luftig.

For at du skal utnytte proppenes potensial fullt ut, bør du altså koble dem til en forsterker. Vi testet flere løsninger, og det er lite tvil om at en god DAC med forsterker fra for eksempel datamaskinen din gir T1 Live! friheten til å slå ut i full blomst. Lydbildet blir bredere og avstanden mellom ytterpunktene blir tydeligere med en forsterker/DAC. Spesielt når volumet begynner å krype et godt stykke oppover på skalaen kommer en forsterker til sin rett. T1 Live! spiller nesten skremmende høyt uten at verken bassen vrenger seg eller diskanten blir ubehagelig skarp å høre på.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen