TEST: ACS T1 Live!

Test ACS T1 Live!

(Bilde: ACS)

Disse er ren terapi for ørene dine

Det koster å være kar – men de er verdt hver eneste krone.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sitter som støpt

Toppmodellen fra ACS bruker en løsning der du legger ledningen fra proppen bak øret. Fordelen med dette er at du slipper resonans fra selve ledningen når den skumper borti glidelåsen eller lignende når du beveger deg. Ledningene som medfølger har et belegg med lav friksjon, som gjør at den ikke så lett vikler seg eller henger seg opp i klærne dine.

Ledningen er lite klebrig og har en praktisk strammefunksjon.
Ledningen er lite klebrig og har en praktisk strammefunksjon.Foto: OLE H. JOHANSEN HARDWARE.NO

Fra proppene samles ledningene i en Y-formet splitt, og går samlet ut fra splitten i en litt tykkere ledning. Totalt er det halvannen meter med ledning, noe som etter vår mening er helt greit om du kun skal bruke dem på farten, men litt i snaueste laget om du skal bruke dem hjemme i godstolen fra en forsterker.

Det er også en strammefunksjon før splitten, slik at du kan stramme inn de to ledningene på baksiden av hodet. En funksjon som er grei å ha om du for eksempel skal ut på en joggetur med musikk på øret.

Proppene fra ACS stenger støyen godt ute.
Proppene fra ACS stenger støyen godt ute.Foto: OLE H. JOHANSEN HARDWARE.NO

Proppene sitter meget godt når du først har fått dem skikkelig på plass. Du får også tilbake mye av den samme totale stillheten du opplevde under avstøpning av øregangene. ACS T1 Live! stenger mye av støy fra omverdenen ute, slik at du blir sittende igjen med kun musikken du hører på. Selv under mye bevegelse sitter proppene meget godt. Ulempen med så bra støyredusering er at du virkelig må skjerpe de andre sansene dine når du ferdes i trafikkerte områder.

Kremen som medfølger hjelper til å få proppene lettere på plass.
Kremen som medfølger hjelper til å få proppene lettere på plass.Foto: OLE H. JOHANSEN HARDWARE.NO

Det medfølger en kremtube når du kjøper T1 Live! Denne kremen smører du på proppene slik at de skal bli enklere å få på plass, samt at de holder proppene rene. Et lite problem er nemlig at proppene har en tendens til å tiltrekke seg støv og annet bøss uten denne kremen på. Det skyldes nok først og fremst det litt klebrige materialet proppene er laget i.

Du må regne med litt trening før du klarer å sette på plass proppene i en og samme håndvending. Det er nemlig en liten fingerøvelse i starten, men det går uproblematisk etter hvert å sette de i.

Forskjellen på T1 og T1 Live!

Du kan skimte mikrofonen lengst til venstre i bildet. .
Du kan skimte mikrofonen lengst til venstre i bildet. .Foto: OLE H. JOHANSEN HARDWARE.NO

ASC leverer to varianter av T1-proppene. Det skiller omlag 700 kroner mellom T1 og T1 Live!, og for prisforskjellen får du et par hendige funksjoner med Live!-modellen. For T1 Live! har blant annet en innebygget mikrofon. Ved hjelp av denne mikrofonen er det mulig å høre omgivelsene i tillegg til musikken du spiller. Denne funksjonen er først og fremst myntet på musikere som for eksempel vil oppleve stemningen fra publikum samtidig som de har musikk på øret. For å bruke mikrofonfunksjonen må du ha en beltepakke som ekstrautstyr. Denne enheten er ikke på markedet i skrivende stund, og prisen er heller ikke kjent.

En annen, og kanskje mer interessant funksjon for vanlige brukere, er at T1 Live! har mulighet til å skifte ut kun selve ledningen. Dermed slipper du å kjøpe komplette nye propper dersom du skulle få brudd eller andre problemer med ledningen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen