Achtung: Ingen Gmail i Tyskland

Om du skal på ferie i Tyskland i sommer vil du kunne få deg en overraskelse om de vil sjekke Gmail-kontoen din. Gmail.com er nå nemlig blokkert for alle nettbrukere i landet.

Lang kamp om rettighetene
Det er en lang strid som har medført blokkeringen av Google sin mail i Tyskland. Forretningsmannen Daniel Giersch begynte nemlig en mailtjeneste kalt G-mail i 2000, hele fire år før Google lanserte sin versjon. Han mener da at han har rettighetene til dette navnet i Tyskland. Ifølge The Register fikk han medhold i dette fra en tysk domstol og Google kan derfor ikke la nettbrukere i landet få tilgang til mailtjenesten sin via Gmail.com.


Daniel Giersch opprettet nettsiden Gmail.de fire år før Google lanserte Gmail og har derfor enerett på navnet Gmail i Tyskland.

Får ikke sette inn link
Avgjørelsen trådte i kraft forrige fredag da besøkende til Gmail.com fra tyske IP-adresser ble møtt med denne meldingen:

- Vi kan ikke levere noen tjenester under navnet Gmail i Tyskland, i stede heter vi Google Mail her. Hvis du reiser i tyskland kan du komme inn på vår mailtjeneste via adressen http:mail.google.com. Og forresten, vi skulle gjerne ha linket til denne adressen, men vi får ikke lov til det heller. Pokker.

Besøkende blir dermed nødt til å kopiere adressen og lime den inn i adressefeltet i nettleseren om de er for late til å skrive den inn selv.

For å gjøre de hele enklere for så gir vi deg like så godt linken her. Så kan du lagre den som bokmerke før du tar turen mot landet i sør.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen