Acer Predator 17 X.
Acer Predator 17 X. (Bilde: Acer)

Acers nye spillmaskin skal være så rå at hele baksiden er dedikert til lufting

«Predator 17 X» mangler ikke særlig mye.

På sitt pressearrangement i New York avduket Acer en splitter ny bærbar PC for spillere, som trolig vil tilfredsstille de fleste maskinvarebehov. Modellen heter «Predator 17 X» og er ifølge Acer til og med klar for den kommende VR-teknologien.

Pc-en har en 17,3-tommer skjerm, og i tillegg til vanlig, full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler, kan maskinen også trå til med 4K-oppløsning på 3840 x 2160 piksler om du har behov for det.

GeForce GTX 980

Under panseret skjuler det seg ellers en kraftig Skylake-prosessor av typen Intel Core i7-6820HK processor, som byr på en turbofrekvens på 4 GHz, og når det gjelder grafikk kan maskinen leveres med opptil GeForce GTX 980-kortet.

Sistnevnte skulle altså gjøre PC-en velutstyrt nok til å kunne kjøre VR. De nøyaktige minne- og lagringsalternativene er ennå ikke klare, men maskinen har støtte for tre SSD-er i RAID. Anti-rivingsteknologien G-Sync har den også.

En annen nevneverdig egenskap er at maskinen er utstyrt med Thunderbolt 3 via USB Type-C, samt et kjølingssystem med tre vifter som Acer sier optimaliserer luftgjennomstrømningen.

Acer Predator 17 X.
Acer Predator 17 X. Foto: Acer

Starter på 23 000 kroner

Viften som befinner seg nær skjermkortet skal visstnok ha verdens tynneste blader, med en tykkelse på bare 0,1 millimeter, som angivelig simulerer aerodynamikken til flyvinger for ekstra høy hastighet og lav luftmotstand.

Predator 17 X skal bli tilgjengelig i Europa i juni. Det er ennå uvisst akkurat hva den vil koste i Norge, men den europeiske startprisen ligger på 2500 euro, som tilsvarer cirka 23 000 kroner. Den er med andre ord ikke spesielt billig. Under kan du se en reklamevideo for maskinen. 

Her er et annet nyttig produkt for spillere: Denne gjør det lettere å spille PC-spill fra sofakroken »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen